Παρενέργειες από τη δίαιτα atkins

low carb

low carb (Photo credit: daBinsi)

Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο post, η δίαιτα atkins μειώνει σημαντικά τη πρόσληψη υδατανθράκων και αυξάνει σημαντικά την πρόσληψη πρωτεΐνης. Αυτό συχνά προκαλεί μερικές παρενέργειες.

Τις περισσότερες φορές, οι παρενέργειες κρατάνε μόνο μερικές μέρες, με την διάρκεια να εξαρτάται από το πόσο χρόνο χρειάζεται το σώμα μας για να συνηθίσει την αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης. Οι παρενέργειες είναι τελείως ακίνδυνες και δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε!

Στο παρόν άρθρο, θα καλύψουμε τις πιο συνηθισμένες από αυτές, καθώς και τρόπους για να τις αντιμετωπίσετε.

Κακή αναπνοή
Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη παρενέργεια και οφείλεται στην αυξημένη παραγωγή κετονών που απελευθερώνονται με τα ούρα και την ανάσα μας. Απλά φάε μια τσίχλα (χωρίς ζάχαρη) ή χρησιμοποίησε ένα αποσμητικό στόματος !

Στερητικό σύνδρομο
Σχεδόν όλοι νιώθουν το πρώτο καιρό ένα είδος στερητικού συνδρόμου. Αυτό οφείλεται στο ότι τα φαγητά που τρώγατε πριν ξεκινήσετε τη δίαιτα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, με αποτέλεσμα να πέφτει το ζάχαρο σας. Μερικά από τα συμπτώματα του στερητικoύ συνδρόμου είναι:

  1. Ναυτία
  2. Κρύος
  3. Ιδρώτας
  4. Ζαλάδες
  5. Πονοκέφαλος

Η συμβουλή του Δρ Atkins είναι απλή. Απλά προσπάθησε να αντέξεις τις τρεις πρώτες μέρες. Θα δεις ότι σταδιακά τα συμπτώματα θα αρχίσουν να φεύγουν! Συμβουλεύει επίσης να μειώσεις τη πρώτη εβδομάδα το καφέ και να πίνεις πολύ νερό!

Κράμπες

Τις πρώτες μέρες το βάρος που χάνεις είναι κυρίως υγρά και διάφορα ιχνοστοιχεία. Αυτό σε πολλά άτομα έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν κράμπες, κυρίως στα πόδια. Ο Atkins συμβουλεύει να πάρετε τη πρώτη περίοδο συμπληρώματα που να περιέχουν βιταμίνες, μαγνήσιο και ασβέστιο!

Δυσκοιλιότητα

Η δίαιτα Atkins είναι χαμηλή σε φυτικές ίνες, κάτι που προκαλεί προβλήματα δυσκοιλιότητας. Φρόντισε να τρως λοιπόν την ημερήσια ποσότητα λαχανικών που συνιστά η δίαιτα atkins.

Πηγή: http://www.ivillage.co.uk/atkins-diet-some-common-side-effects/79073?field_pages=1

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s